DEKO GV PREDELNE STENE

Svetloba ima dokazan vpliv na splošno počutje in delovno efektivnost, drži pa tudi, da nepričakovano povečan hrup v delovnem okolju moti koncentracijo.

DEKO FG predelne stene so popolna rešitev, kadar je zahtevana efektivna redukcija zvoka, kljub temu pa ohranja osvetlitev in eleganco okolja.

Oblikovno sistem omogoča različne kombinacije gradnje –  tradicionalno pisarniško, moderno ali nekoliko umetniško. Združljiv je z uporabo različnih materialov, tako stekla kot panelnih plošč iz lesa ali drugih materialov, z vzorci po izboru.

Stene so lahko po želji stranke predeljene vertikalno ali horizontalno. V prostor med stekli se lahko vgradijo žaluzije. Horizontalni in vertikalni profili so minimalne širine in ohranjajo eleganten videz, sledeč slogu minimalizma.

Standardni barvi profilov sta bela in natur eloksirana, po želji pa so lahko profili prašno barvani v različnih odtenkih po RAL lestvici.

V stene se vgrajujejo različni tipi stekel debeline 4 mm do 6 mm. Stekla so lahko varnostna – kaljena ali lepljena.

Vrata sistema GV so kompatibilna s sistemom samim, možno pa jih je vgraditi tudi samostojno v beton oziroma opeko ali v suhomontažne stene. Lahko so eno ali dvokrilna, različnih dimenzij, barv ali oblik. Vrata imajo aluminijast okvir, ki se prilagaja ostalim segmentom steklene stene.

Krila vrat so lahko v celoti steklena ali pa je krilo polno, lahko tudi z vstavljenim steklom.

Prednost sistema je v visoki zvočni izolativnosti, ki že v kombinaciji s standardnim steklom doseže zvočno izolativnost Rw = 39 dB, s kombinacijo različnih stekel pa se ta lahko poviša vse do zvočne izolativnosti Rw = 44 dB:
– 4 mm kaljeno steklo + 6 mm kaljeno steklo Rw = 39 dB
– 8 mm kaljeno steklo + 6 mm kaljeno steklo Rw = 41 dB
– 44.2 mm lepljeno steklo + 6 mm kaljeno steklo Rw = 42 dB
– 44.2 mm lepljeno steklo (zvočno izolativni foliji) + 6 mm kaljeno steklo Rw = 44 dB

Predelna stena 01Predelna stena 02Predelna stena 03Predelna stena 04Predelna stena 05Predelna stena 06Predelna stena 07Predelna stena 08Predelna stena 09Predelna stena 10Predelna stena 11Predelna stena 12Predelna stena 13Predelna stena 14Predelna stena 15Predelna stena 16Predelna stena 17Predelna stena 18Predelna stena 19Predelna stena 20Predelna stena 21Predelna stena 22Predelna stena 23Predelna stena 24Predelna stena 25Predelna stena 26Predelna stena 27Predelna stena 28Predelna stena 29Predelna stena 30Predelna stena 31

Oglejte si katalog podrobnejše ponudbe predelnih sten danskega proizvajalca DEKO tukaj.