PREZRAČEVANE FASADE

Prezračevane (ventilacijske) fasade nimajo zaključnega ometa, njegovo vlogo opravlja obešena fasada oziroma zaključna fasadna obloga. Ta je lahko iz različnih materialov: aluminija, lesa, vlakno cementnih plošč, opeke, naravnega ali umetnega kamna, keramičnih plošč, stekla in podobno. Pritrjena je na sistem aluminijaste konstrukcije, ki je narejena iz vzdolžnih in prečnih letev, tako da sestavljajo nosilno mrežo za učinkovito pritrjevanje. Fasadna obloga mora biti dobro pritrjena na konstrukcijo, le tako bo namreč kljubovala tudi močnejšim sunkom vetra. Ne glede na to, iz katerega materiala je, pa se fasadna obloga ne dotika zunanjega zidu in nanj pritrjene toplotne izolacije, temveč je od njega za nekaj centimetrov odmaknjena. Zračni kanal med zidom in fasadno oblogo zagotavlja prezračevanje. Pomembno je, da je ob spodnjem delu fasadne obloge dovolj prostora za vstop zraka pod njo, ob zgornjem delu obloge pa za izstop zraka na prosto. Za toplotno izolacijo pri prezračevanih fasadah so primerni le materiali, ki ne vpijajo vlage in so hkrati paroprepustni. Običajno se uporabljata steklena in kamena volna.

Ponujamo vam celotno rešitev izvedbe vseh vrst prezračevanih (ventilacijskih) fasad, od načrtov, optimizacije materialov, statičnih izračunov, razreza in montaže. V sodelovanju z podjetjem Ravago d.o.o. vam zagotovimo najboljše materiale za izvedbo in tehnično podporo od idejne zasnove do končnega zgleda fasade. Z lastnimi obdelovalnimi stroji dosegamo odlično obdelavo in razrez materialov, ki jih vgrajujemo v posamezne tipe ventilacijskih fasad.

Materiali, ki jih vgrajujemo:
– lesene prezračevane (ventilacijske) fasade HPL Trespa Meteon, Fundermax
– opečne prezračevane (ventilacijske) fasade Creaton Tonality, NBK Ceramic
– aluminijaste kompozite Alucobond
– betonske mikroarmirane plošče Fibre C, Oko skin
– vlakno cementne plošče Eternit
– keramične plošče

Za montažne skupine nudimo tudi samo storitev razreza različnih materialov za izdelavo prezračevanih fasad (Alucobond, vse vrste plošč HPL kot so Trespa, Fundermax, Resopal, vlakno cementnih plošč Swisspearl, Eternit, Cembrit,…). Od vas potrebujemo točne dimenzije in načrte. Pri obdelavi aluminijasto kompozitnih plošč nudimo tudi izdelavo kasetnih sistemov.

GALERIJA – Prezračevane fasade

Prezračevane fasade 01Prezračevane fasade 02Prezračevane fasade 03Prezračevane fasade 04Prezračevane fasade 05Prezračevane fasade 06Prezračevane fasade 07Prezračevane fasade 08Prezračevane fasade 09Prezračevane fasade 10Prezračevane fasade 11Prezračevane fasade 12